Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Prágai sonkatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Göngyölt, Töltött, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
20 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
1 csokor retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
2 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csomag metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A masszát a vékonyra szeletelt sajton elosztjuk, majd feltekerjük és a metélőhagymával körülkötjük.
Hűtve, barnakenyérrel tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)