Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldbors mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Slambuc
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Meleg, Csípős, Sós
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál zöldbors 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál Worcestershire mártás 0 ? ? ? ? ?
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál paradicsompüré 110 5 1 20 0.9 0
2 dl húsalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bors egy részét zúzzuk durvára, majd a felhevített olajban pirítsuk pattogásik, ekkor keverjük bele a paradicsompürét és pirítsuk tovább, amíg élénk színét elveszti. Öntsük rá a konyakot és gyújtsuk meg, ha a lángok kialudtak öntsük fel húsalaplével és keverjük bele a Worcester-szószt és a mustárt, kevergetve forraljuk be a felére. A tejszínnel felöntve enyhe sűrűsödésig forraljuk, a vajat csak közvetlenül tálalás előtt keverjük bele. A sózással bánjunk csínyján, mert a Worcester is sós.
Hirtelensült vagy grillezett vörös húsok mellé ajánlom.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)