Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csontvelő pirítóssal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Főtt, Hétvégi ebéd, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg velőscsont 849 3.2 89.9 3 0 0
80 dkg kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
1.5 liter marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 evőkanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
ízlés szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A velőscsont két végét sóba mártjuk és negyed órát pihentetjük. Fazékba tesszük és leöntjük, annyi alaplével, hogy ellepje. Majd csendes forralással 20-25 percig főzzük. A kenyeret felszeleteljük és mindkét oldalán megpirítjuk. Kendővel bélelt kosárban adjuk az asztalra. A megfőtt velőscsontot előmelegített tálra tesszük, szalvétát adjunk hozzá, hogy a forró csontot meg lehessen fogni, a velő kiütéséhez. A pirítóst mindenki ízlése szerint bedörzsöli fokhagymával vagy megkeni mustárral és hinti meg borssal paprikával a kenyérre tett velőt.
Ezt az ételt mindenképpen forrón tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)