Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg kovászosuborka leves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Meleg nyári napokra, Főétel előtt, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
6 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 liter kovászosuborka lé 0 ? ? ? ? ?
3 db kovászos uborka 12 0.7 0.2 1.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
4 deci vizet felforralunk és belekeverjük az 1 deci vízben elkevert keményítőt, ha felforrt levesszük a lángról. Belekeverjük a fokhagymát, a darabokra vágott uborkát és a joghurtot, az uborkából pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Turmixgépben vagy vagy botmixerrel pépesítjük. Néhány szál kivételével a kaprot finomra vágjuk és a lébe keverjük, jégbehűtjük, majd tálalás előtt utánfűszerezzük.
A kaporszálakkal és az uborkakarikákkal díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)