Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Padlizsántekercsek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sült, Grillsütő, Hideg, Zöldség, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db citrom  31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
20 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
5 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
4 db padlizsán 26 1.3 0.2 4.8 1.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A padlizsánt hosszában felszeleteljük és olajjal megkenve mindkét oldalát meggrillezzük. Még melegen beecseteljük némi olajban elkevert zúzott fokhagymával, ha kihűlt ráterítünk egy hajszálvékony sonkaszeletet és a minimozzarellát két bazsalikomlevél közé fogva beletekerjük és megtűzzük. Hidegen tálaljuk citromgerezdekkel és pirítóssal.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)