Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Pikáns tésztasaláta

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Saláták 
Cimkék: Tészták, Előételek, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Buli, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Tésztafélék, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg orsótészta 0 ? ? ? ? ?
30 dkg pulykasonka 329 18.9 28 0 0 120
1 dkg paradicsompaprika 31 0.9 0.2 6.4 2 0
2 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1/2 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tésztát előírás szerint megfőzzük és hűlni hagyjuk. A sonkát, a paradicsompaprikát és a csemegeuborkát körömnyi darabokra vágjuk, a bazsalikomleveleket és a piros chilipaprikát apróra metéljük. A chilit ízlés szerint előbb ki is magozhatjuk. Összekeverjük az öntetet, majd beleforgatjuk a hozzávalókat.
Jól hűtsük be tálalás előtt. Citromkarikával és néhány szép bazsalikomlevéllel díszítsük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)