Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Hideg meggyleves dúsan

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Főtt, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Roboráló
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg meggy 56 0.8 0.5 11 1 0
1 szelet citromhéj 0 0 0 0 0 0
5 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
2 db fahéj 0 0 0 0 0 0
5 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál vaníliás pudingpor ? ? ? ? ? ?
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A meggyet kimagozzuk és a cukorral átkeverve fél napot vagy egy éjszakát állni hagyjuk. Másnap felöntjük fél liter vízzel és a fűszereket beledobva nem túl puhára főzzük. A tejszínt simára keverjük a pudingporral és a forró lé egy részével elkeverve visszaöntjük a levesbe, ha ismét felforrt hűlni hagyjuk.
Hidegen, citromfűlevélkékkel díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)