Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csőben sült zöldség

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Csőben sült, Sós, Meleg, Zöldség, Tojás, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
20 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
20 dkg karfiol 29 2.4 0.4 3.9 2.9 0
20 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A számomra szimpi zöldséget (karfiol, répa, borsó..., akár vegyesen is), sós vízben puhára főzöm, leszűröm.
1 nagy pohár tejfölbe belekeverek 2 egész tojást. Ezt a zöldségekre teszem. Majd kivajazott tepsibe öntöm, sajtot reszelek a tetejére és összesütöm.
Ha valaki nem tudja mellőzni a húst, kockázhat bele sonkát!:)

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)