Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Töltött gombafejek

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Szilveszter, Farsang, Töltött, Csőben sült, Főtt, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gombafélék, Tejtermékek, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1,5 kg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
4 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
2 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 teáskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál fehérbors 0 0 0 0 0 0
fél kávéskanál szerecsendió 0 0 0 0 0 0
igény szerint bacon 0 10 45 0 0 105
igény szerint parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A gombafejek tönkjét kitörjük, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megfuttatjuk a felkarikázott újhagymát, rádobjuk a tönkdarabkákat, amikor összeesett, hozzáadjuk a tejszínt, a bort és a fűszereket, és folyamatos keverés mellett 10-15 percig főzzük. A gombafejeket sós forró vízben néhány percig előfőzzük, majd lecsepegtetjük, tepsibe tesszük és óvatosan megtöltjük őket a masszával. A tetejükre szeletke bacont és reszelt sajtot teszünk. Közvetlenül a fogyasztás előtt 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)