Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Koleszban főztük
(161 db)

Kókuszgolyó

A kekszet megdarálom. A hozzávalókat összekeverem, annyi tejjel, amannyit felvesz. Golyócskákat gyúrunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk, majd egy kis időre hűtőbe tesszük, hogy egy kicsit megkeményedjen. ... tovább

Kolbászkrémes stangli

A szalonnát, a sonkát és a fokhagymát kétszer ledaráljuk, majd botmixerrel a pirospaprikával, a köménnyel és némi borssal simára keverjük. Óvatosan sózzuk. mert a szalonna és a sonka is sós. Kicsit hagyjuk állni, hogy ... tovább

Kolbászos hagymás bab

A kis kockára vágott bacont zsírjára sütjük, majd a finomra vágott hagymát megpirítjuk rajta. A végén belekeverjük a zúzott fokhagymát, a felkarikázott kolbászt és a darabolt chilit, a magokat, ízlés szerint távolítsuk el. ... tovább

Kolbászos savanyúkáposzta saláta

A savanyúkáposztát, ha szükséges átmossuk, majd lecsepegtetjük. Néhány vágással rövidebb szálakra vágjuk. A lilahagymát finomra aprítjuk és kevés sóval átforgatva állni hagyjuk. Az olajba ropogósra sütjük a vékonyra szelt ... tovább

Kolbászos, csilis bableves

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük, átpároljuk rajta a finomra vágott hagymaféléket, majd az apróra metélt leveszöldséget. A vékonyra szelt kolbásszal és a liszttel lepirítjuk, majd kellő mennyiségű vízzel ... tovább

Kolbászos-rukolás tészta

A felhevített olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, a vékonyra karikázott zellerszárat és a lereszelt répát. Ha színt kaptak, hozzámorzsoljuk a bőréből kifejtett kolbászhúst és a borral felöntve, sóval, borssal ... tovább

Kolbászos-sajtos tészta

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a bőréből kifejtett kolbászhúst is átsütjük benne. Hozzáöntjük a tejszínt és belekeverjük a sajtot. Ha elolvadt hozzáforgatjuk, az előírás szerint ... tovább

Koleszos bableves kolbásszal

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd átsütjük rajta a felkarikázott kolbászt. Hozzáadjuk a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. Pár percig sütjük, majd felengedjük másfél liter vízzel. Dobjuk hozzá a ... tovább

Kukoricalepény baconnal

A tejfölbe belekeverjük a zúzott fokhagymát és ízlés szerint sót. Tegyük félre, amíg a lepény elkészül. Szitáljuk össze a lisztféléket a sütőporral, a sóval és a borssal. Keverjük simára a kefírt a tejszínnel, az olajjal ... tovább

Kukoricás-babos-céklasaláta

A leöblített kukoricát és babot, a finomra vágott hagymával és a céklával elkeverjük, majd sóval és borssal ízesítjük. A tökmagolajjal megcsepegtetjük és jól összeforgatva, lehűtve tálaljuk. ... tovább