Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Koleszban főztük
(161 db)

Májas burgonyagombóc leves

A krumplit lereszeljük, és az áttört májjal, a majoránnával és a finomra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, borssal összegyúrjuk. 2 liter vizet felforralunk, sót, egy evőkanál paprikát és két kocka húsleves alapét ... tovább

Májas, zöldséges tészta

A felhevített olajon megpirítjuk a félfőre vágott vöröshagymát, majd hirtelen átsütjük rajta, a felcsíkozott, májat. Majoránnával, borssal, sóval fűszerezzük, majd felöntjük a tejszínnel és belekeverjük a lecsöpögtetett ... tovább

Májjal töltött padlizsán

A padlizsánokat, hosszában, elfelezzük, majd a héjára vigyázva a húsát bekockázzuk és besózzuk. A vágott felével lefelé deszkára borítjuk, fél óra múlva leöblítjük, majd szárazra itatjuk. A vágott felét olajjal vékonyan ... tovább

Majonézes párizsisaláta

A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk. Pirítóst ... tovább

Majonézes tonhalkrém

A lilahagymát és a fokhagymát lereszeljük. A tonhalat lecsepegtetjük, hozzáadjuk a lime lereszelt héját és a kicsavart levét. A többi hozzávalóval elkeverve finomra törjük. Tálalás előtt két órát hűtőben pihentetjük.Friss ... tovább

Májpástétomos szendvics

A tojásokat keményre főzzük és megtisztítva hagyjuk kihűlni. A kenőmájast a fűszerekkel, a reszelt vöröshagymával, a zúzott fokhagymával és a puha vajjal habosra keverjük. A kenyérszeleteket a májpástétommal megkenjük, majd a ... tovább

Marhahúsos bableves

A finomra metélt hagymát megpároljuk a forró olajon, hozzáadjuk a darált húst és kevergetve morzsásra pirítjuk. Beletesszük a kis kockára vágott zöldségeket és ezekkel is összepirítjuk. Kevés vizet hozzáadva félpuhára ... tovább

Máté gyümölcstortája

A tortalapot csatos tortaformába tesszük. Megkenjük lekvárral, majd a pudingporon leírt módon megfőzzük a vaníliás pudingot. Rákenjük a lekváros lapra. Ha kissé megdermedt, a felkarikázott banánnal kirakjuk. A piros tortazselét a ... tovább

Meggyes tejbegríztorta

A tejet a vajjal, a cukorral és csipetnyi sóval felforraljuk, majd folyamatosan kevergetve, vékony sugárban beleöntjük a darát. A kevergetést folytatva öt perc alatt megfőzzük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük és két részre osztva, a ... tovább

Mogyorós csirkecurry

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rászórjuk a fűszereket és a reszelt fokhagymát és még két percig sütjük. Beledobjuk a kockára szelt csirkemellet és ezzel is pirítjuk egy ideig, majd kevés vízzel ... tovább