Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Étlap szerint:

Mártások
(92 db)

Paradicsomos kaprimártás

Az olajon átpirítjuk a finomra metélt hagymát és a kis darabokra vágott édesköményt. Ráöntjük a paradicsomkonzervet és hozzáadjuk a többi hozzávalót, a vaj és teáskanálnyi kapribogyó kivételével. Kis lángon, időnként ... tovább

Paradicsomszósz (spagettihez)

A paradicsomot forrásban lévő vízbe mártjuk, majd hideg vízbe dobjuk és meghámozzuk, kicsumázzuk és a magos részét kiskanállal eltávolítjuk. Az olajon, a nagyon finomra vágott hagymát megpároljuk, majd beledobjuk a zúzott ... tovább

Pikáns majonéz hamburgerhez

A tojássárgájához adjuk a mustárt, a borsot és a sót. Cseppenként hozzákeverjük az olajat, amíg sűrű majonézt nem kapunk. Beleforgatjuk a lereszelt hagymaféléket és a többi fűszert. Krémes állagú mártássá ... tovább

Pizzaszósz 1.

A hagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon finomra, de az a legegyszerűbb ha leturmixoljuk. Kevés olívaolajon pároljuk meg és adjuk hozzá a többi hozzávalót. Kis lángon addig főzzük amíg sűrű nem lesz. Várjuk meg amíg kihűl és ... tovább

Provanszi fekete vaj (tapenade)

A magozott fekete olívát, a lecsepegtetett kapribogyót (kis üveg) a botmixer poharába öntjük, hozzáadjuk a szardellafilét és a mustárt. Kissé összezúzzuk, majd az olívaolajjal is átkeverjük. Figyeljük, hogy kissé darabos maradjon. ... tovább

Rákmártogatós forrón

A tejszínt, a krémsajtot, a tejfölt keverjük el a fűszerkeverékkel és a finomra vágott petrezselyemzölddel. A felengedett és lecsepegtetett rákot a felhevített olajban, pár perc alatt, süssük át, majd keverjük hozzá a tejszínes ... tovább

Ranch mártás

A metélőhagymát és a petrezselymet finomra aprítjuk. A többi hozzávalóval elkeverjük, végül citromlét csepegtetve hozzá beállítjuk az ízét. Hamburger szószként, rudakra vágott zöldségekhez vagy sült csirkeszárnyhoz ... tovább

Ranchero szósz

A felforrósított olajban barnára sütjük a paradicsompürét, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és megsózzuk. Jól átpároljuk, hozzáadjuk a kimagozott és kockára vágott zöld chilit, ezzel is pároljuk pár percet, majd ... tovább

Ravigote mártás

A borecetet a borssal, sóval és a mustárral elkeverjük, majd, cseppenként, hozzákeverjük az olívaolajat. Hozzákeverjük a többi, apróra vágott hozzávalót és hidegen tálaljuk. Kocsonya, főtt fejhús, ökörszáj vagy hideg sültek ... tovább

Rebarbara mártás

A rebarbarát vékonyan lehámozzuk és feldaraboljuk. Láboskában egy deci vizet forralunk, melyet a fűszerekkel és mézzel ízesítünk. Beledobjuk a rebarbarát és puhára főzzük. Végül a tejszínben elkevert keményítővel ... tovább