Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Mikor együk:

Főétel mellé
(511 db)

Citromos bulgur

A bulgurt leöntjük 2 csésze forrásban lévő sós vízzel, majd lefedve, negyedórát pihentetjük. Rácsavarjuk a citrom levét, meghintjük borssal, majd a finomra vágott petrezselymet és az olajat hozzáforgatjuk. ... tovább

Citromos fehérrépa

A zsenge fehérrépát megtisztítjuk és a szárából két ujjnyit rajtahagyunk. Bő vízzel leöntjük, sóval, kevés cukorral, a lime és a citrom héjával fűszerezzük, majd a citrom levét belefacsarjuk. Kis lángon roppanósra pároljuk A ... tovább

Citromos sült burgonya

A burgonyát héjában, nem teljesen puhára főzzük, majd megtisztítva gerezdekre vágjuk, a hagymával együtt. A borssal, sóval és a olajjal összeforgatva tepsibe terítjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néha átforgatva ... tovább

Citromos újhagyma

Az újhagyma zöldjének egy részét levágjuk. A forrásban lévő vizet sóval, cukorral és a citrom levével ízesítjük. A hagymát beledobva két percig forraljuk. Lecsepegtetjük és a vajjal összeforgatjuk. Szárazabb húsok mellé ... tovább

Citromos-olívás-csípős öntet

A citrom héját lereszeljük, majd teljesen meghámozzuk. A húsát kifilézzük és kimagozzuk. A mézet felhevítjük, majd a citrom húsát belekeverjük és összeforraljuk. Felöntjük a borral és méz sűrűségűre beforraljuk a szószt. ... tovább

Csalamádé

A zöldségeket, tisztítás után, vékonyan felszeleteljük. Az ecetben feloldjuk a többi hozzávalót, majd az összekevert zöldségekre öntjük. 2 napig többször átkeverve, hagyjuk érni, ezután, nem túl szorosan üvegekbe töltjük és ... tovább

Csicsóka hasáb

A megtisztított és hasábokra vágott csicsókát kb. 1 óráig erősen sós vízben áztatjuk. Papírtörlővel szárazra itatjuk. Bő, forró olajban sütjük, paprtörlőre szedve, a felesleges olajat lecsepegtetjük. Finomra vágott ... tovább

Csípős cékla-alma saláta

A céklát fóliába tekerve, sütőben megsütjük. Amíg hűl a joghurtba keverjük a fűszereket és a gorombára vagdalt diót. A céklát meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Az almát hasonló csíkokra metéljük és megcsepegtetjük ... tovább

Csípős káposztasaláta

A káposztát legyaluljuk és besózzuk, de csak finoman, mert nem kell kicsavarni, egy órát állni hagyjuk. A répát belereszeljük, majd az öntethez valókat összekeverjük és az egészet összeforgatjuk. Tálalás előtt, legalább két ... tovább

Csípős paradicsomszósz grillhúsok mellé

A forró olajra dobjuk a fűszereket, majd egy perc múlva a félfőre vágott hagymát és megpirítjuk. A paradicsomot félbevágjuk, majd a magos részét kinyomjuk. Hozzáadjuk a hagymához, a zúzott fokhagymával és az elfelezett paprikával ... tovább