Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Göngyölt
(184 db)

Csirkesaslik grillzöldséggel és tócsnival

A csirkemelleket lapjában félbe vágjuk, majd két fólia között gyengéden kiverjük. Mindkét oldalát sóval és borssal meghintjük, végül ráterítjük a baconszeleteket. Feltekerjük és ujjnyi karikákra vágjuk. A tekercseket, ... tovább

Debreceni töltött káposzta

Az édes káposztafejet megfőzzük sós, ecetes vízben, leveleire szedjük, megtöltjük a következő töltelékkel, A lapockát ledaráljuk, összekeverjük a rizzsel, bőven borssal, fokhagymával, az olajjal és ízlés szerint megsózzuk. A ... tovább

Diós csiga

Először is minden hozzávaló legyen szobahőmérsékletű. Futtassuk fel az élesztőt 1 deci langyos tejben, a cukor felével és evőkanálnyi liszttel. Közben szitáljuk át a lisztet, így levegősebb lesz a tészta. Mély tálba szórjuk a ... tovább

Diós és mákos bejgli

A tésztát lehetőleg előző este készítsük el. A tejfölben elkeverjük az élesztőt és egy tojást, jól elkeverjük. A lisztet deszkára tesszük, elmorzsoljuk a hideg vajjal és gyorsan, hogy a zsiradék meg ne olvadjon, összemorzsoljuk. ... tovább

Diós kalács

A diót szárazon kissé megpirítjuk, majd ledaráljuk és elkeverjük a mazsolával és a cukor felével. Az élesztők, kevés cukorral elkevert tejben fel futtatjuk, majd a liszttel, a sóval és a citromhéjjal jól kidagasztjuk. Meleg helyen, ... tovább

Diós rétes

A darált diót elkeverem a cukor felével és a fahéjjal. A tojásfehérjét keményre felverem, a csipetnyi sóval és a megmaradt cukorral. Óvatosan összeforgatom a dióval és a mazsolával. Nem hagyom állni, azonnal betöltöm, mert a hab ... tovább

Dolma, töltött szőlőlevél

A rizst megmossuk és egy tálba tesszük tesszük. A citromok levét, az apróra vágott a hagymát, a kaprot, a petrezselymet hozzáadjuk (a szárakat félretesszük) és beledobjuk a durvára vágott diót meg a mazsolát, sózzuk, borsozzuk, ... tovább

Egybensült fokhagymás sertéslapocka

A kicsontozott lapockát a vékony csíkokra vágott fokhagymával megtűzdeljük, majd a só, bors, babér, kömény fűszerkeverékkel bedörzsöljük. Konyhai zsineggel gusztusos hengeré kötjük. Rácsos sütőedénybe helyezzük. Nekem egy ... tovább

Erdészcsülök

A csülköt megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és kicsontozzuk. A bőrös húst kiterítjük és a húsrészt, úgy vágjuk ki, hogy csak egy ujjnyi maradjon, de a bőr épségére vigyázzunk. A húst ledaráljuk. A finomra őrölt ... tovább

Fácánmell vadász módra

A vékony csíkokra vágott bacont egy serpenyőben kisütjük, a zsiradékot leöntjük. Az ujjnyi metéltre vágott kelleveleket, forró sós vízben, roppanósra főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Közvetlenül, tálalás előtt, ... tovább