Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Elkészítési mód:

Bundázott
(83 db)

Sonka sajtbundában

Kérjük meg a boltost, hogy a sonkát centis szeletekre vágja fel. A tejbe keverjük bele a zúzott fokhagymát. A sonkát tegyük bele, úgy hogy mindenhol ellepje a tej. Egy éjszakán át, szorosan lefedve hagyjuk állni. Másnap a sonkát ... tovább

Sörös gombóc

A szikkadt zsemlét a sörbe beáztatjuk. A húst megdaráljuk, összedolgozzuk a sörös zsemlével, a mustárral, a tojással, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel. Addig gyúrjuk, amíg a massza az összes folyadékot felveszi. Vizes ... tovább

Sörtésztában sült afrikai harcsa, szalmaburgonyával és tartárral

A haldarabokat ujjnyira vágjuk, sózzuk, borsozzuk majd egy órát állni hagyjuk. Lecsepegtetjük és leszárítjuk. Lisztebe forgatjuk, majd a sörös masszába mártjuk és kisütjük. Az olajtól lecsepegtetve, a szalmaburgonyával és a ... tovább

Spenótkrokett

A spenótot megpároljuk, lecsöpögtetjük és áttörjük. A felforrósított vajba megpezsgetjük a lisztet és felöntjük a tejjel, simára keverjük és addig főzzük amíg az edény falától elválik. Belekeverjük a spenótot fűszerezzük ... tovább

Spenóttal és fetával töltött csirkemell citromos rizzsel

A felhevített olajon a levelek összeeséséig pároljuk a spenótot. Közben borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük. Langyosra hűtjük és belereszeljük a feta sajtot. A sajt sós, ezért nem kell sózni a spenótot. A csirkemellfiléket ... tovább

Svédgombával töltött lepényhal

Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk az apró kockára vágott gombát, sóval, borssal fűszerezzük és megpároljuk. Mielőtt zsírjára sülne rácsavarjuk a citrom levét, ráreszeljük a héját és ... tovább

Tonhalas krokett

A kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, kihűtjük, majd krumpli nyomón áttörjük. A tonhalat lecsöpögtetjük, hozzáadjuk a burgonyához. Elkeverjük a tojást a fűszerekkel, az apróra vágott petrezselyemmel, és azt is ... tovább

Vagdalt hús

A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk. Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. A hozzávalókat nagyon alaposan ... tovább

Vagdalt sütőben sütve

A zsemlét a tejben áztassuk meg, majd jól csavarjuk ki. A darált hússal, az egy teáskanál zsírban megpirított hagymával és a belekevert fokhagymával, a tojással, valamint a fűszerekkel jól keverjük el. Formázzuk 8 gombóccá, majd ... tovább

Vajpuha marhaszelet

A húst 8 szeletre vágjuk, és deszkára helyezzük. Bőven meghintjük zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverjük. A másik oldalával ugyanezt csináljuk. Addig mártogatjuk a morzsába és verjük bele, amíg jól láthatóan ... tovább