A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész ... tovább
Finomra vágjuk a brokkoliszárat és a burgonyát, a húsalapélében, fűszerezve, puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük és a brokkolirózsákat beletéve, puhára pároljuk, kb 5 perc alatt. A tejszínnel és az olajjal elkeverjük, majd ... tovább
A burgonyát apróra vágjuk. Beledobjuk a leveskockával ízesitett vizbe, félig puhára főzzük, majd beletesszük a rózsáira szedett, brokkolit és a petrezselyem szárát, melyet konyhai zsineggel kössünk át. Mérsékelt tűzön az ... tovább
A brokkolit sós, enyhén cukros vízben roppanósra főzzük. Rózsáira szedjük, majd a szárakat levágjuk és kis darabokra aprítjuk. A majonézt és joghurtot jól elkeverjük és a fűszerekkel ízlésünknek megfelelően ízesítjük. A ... tovább
Olvasszuk fel a vajat, pirítsuk meg benne a mortadella kockákat. Egy külön tálban keverjük el a tojás sárgákat a tejszínnel, és sózzuk, borsozzuk. Ha megfőtt a tészta, csöpögtessük le, öntsük bele a mortadellás serpenyőbe, és ... tovább
A lisztet a sütőporral és a sóval összeszitáljuk, majd elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható legyen. Negyed óra pihentetés után három részre osztjuk és vékonyra nyújtva, 200 ... tovább
Más néven bevert tojás.
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó ... tovább
Méltatlanul mellőzött tojásétel, mely remélhetőleg visszanyeri a helyét, a mindennapi étkezésben. Hiszen, a tojást is, mint fő koleszterinforrást, az embert mérgező étket, rehabilitálják a modern konyhában. Sokoldalúsága ... tovább
Bő sós vizet forralunk, legalább két litert, ízesítsük ecettel, babérlevéllel, sóval. Ha forr, takarékra vesszük és a merőkanálba ütött tojásokat, egyenként, a gyöngyöző lébe eresztjük, a szétfutó fehérjét, villával, a ... tovább