Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Eszköz:

Bogrács
(252 db)

Káposztás szarvashús gemenci módra

A kis kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük. Megpirítjuk rajta a finomra vágott hagymát, majd a centis kockára vágott szarvashúst. Közben a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, valamint a borsikafűvel ízesítjük. ... tovább

Kapros csirkezúzaleves

A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a megtisztított, negyedekre vágott zúzát és fehéredésig sütjük. Ízesítjük a zúzott fokhagymával, sóval és borssal, majd kevés vízzel felöntve párolni ... tovább

Kapros marhatokány

Az apróra metélt vöröshagymát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a vékony csíkokra vágott marhahúst pörkölni kezdjük rajta. Amikor enyhén megbarnult, fedő alatt, kis lángon tovább pároljuk. Borssal és zúzott fokhagymával ... tovább

Kaszáslé

Az előző este beáztatott csülköt, a fűszerekkel ízesített vízben puhára főzöm. A léből kiszedem a fűszereket és a tejfölben elkevert liszttel behabarom. Közben a csülköt kicsontozom és kockára vágom, majd a lébe visszateszem. ... tovább

Kelkáposztás leves betegeknek

A bacont apróra vágjuk és zsírjára sütjük. Belekeverjük a finomra vágott zöldségeket és a vékonyra szelt kolbászt, majd jól összepirítjuk. Rászórjuk a lisztet és összesütjük. Vízzel felöntjük, hozzáadjuk a fűszereket és ... tovább

Kertészlányka nyúlraguja

A kicsontozott és kis kockára vágott nyúlhúst a felhevített olajon megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük. A zsiradékban átfuttatjuk a finomra vagdalt vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkarikázott zöldségeket. Addig sütjük, ... tovább

Kertésztokány

A felforrósított olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kis kockára vágott húst és átpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a kockára vágott répát és paradicsompaprikát. Megfűszerezzük és mindig csak kevés vizet ... tovább

Kesudiós chili serpenyőben

A zöldségeket finom kockára vágjuk, majd a serpenyőben felhevített olajom megpirítjuk. Belekeverjük a fűszereket és jól összeforraljuk. Beleöntjük a leöblített babokat és a paradicsomkonzerveket. 20 perc gyengéd forralás után a ... tovább

Kocsmárosné tyúklevese

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább

Kolbászbetétes húsgombócleves

A csontot a fűszerekkel, két liter vízben, főni tesszük, majd a zöldségeket két óra múlva hozzáadjuk és még egy órát főzzük. A kapott levest leszűrjük és a zöldségeket apróra vágjuk, félretesszük. A megdarált sertéshúst ... tovább