Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
Főalkotó szerint :

Zöldség
(2026 db)

Babonézes krumplisaláta csicseriborsóval

A felkockázott krumplit enyhén sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. Közben elkészítem a babonézt, majd előkészítem a csicseriborsót ( = felnyitom a konzervet, tartalmának felét kikanalazom, a maradékot beteszem a hűtőbe ). ... tovább

Babos tarja currys árpagyönggyel

A sózott, borsozott tarjaszeleteket, a felhevített zsírban elősütjük és félretesszük. A zsiradékban a hagymát és fokhagymát megpirítjuk. A tarját visszatéve, összepároljuk, a borral felöntjük, szükség szerint kevés vízzel ... tovább

Babos, csirkemelles tészta

A felforrósított olajon átpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd az apró kockára vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a karikára vágott, ízlés szerint, kimagozott chilit és kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. ... tovább

Babos-gombás-virslis töltött tök

A két zsenge tököt félbevágjuk és a magjaikat kikaparjuk, az aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billenjenek el. Az olaj felét felhevítjük, majd átpároljuk rajta a finomra vágott hagymát, ráöntjük a paradicsom sűrítményt és ... tovább

Babos-mustáros tiroli rétes

A tésztát előírás szerint hagyjuk felengedni, de használhatunk nem mélyfagyasztott vagy saját készítésű vajastésztát is. A bacont kis lángon átpirítjuk, ha nagyon húsos, tehetünk alá kanálnyi olajat. Ha kisült, de még nem ... tovább

Babos-paradicsomos fusili kolbásszal

Két evőkanál olajban pároljuk meg a finomra vágott fokhagymát, majd öntsük rá a paradicsomkonzervet, a levével együtt. Adjuk hozzá a bort és sózzuk, borsozzuk meg. Nagy lángon forraljuk, amíg kissé besűrűsödik. Ekkor öntsük ... tovább

Babos-paradicsomos kuszkusz

A babot leöntjük a húsalaplével, majd hozzáadva a bort, a babért és a fokhagymát puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk a kockára vágott paradicsomot és a kuszkuszt, felöntjük fél csésze vízzel, felforraljuk, majd ... tovább

Babpástétom

A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel ... tovább

Babpüré

Az előző este beáztatott babot, a babérlevelekkel, sóval, borssal és két gerezd egészben hagyott fokhagymával, puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd a babért és a borsot kidobjuk. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd botmixerrel vagy ... tovább

Baconba tekert zöldbab

Az alaplét felforraljuk a felvágott citrommal, sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A végeitől megfosztott zsenge babot egy percig forraljuk a lében, majd jeges vízbe tesszük. Lecsepegtetjük és vastag ujjnyi kötegekben a baconba ... tovább