Rántott patisszon (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hústalan feltétek Cimkék: Hústalan feltétek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Böjt, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A patisszonokat meghámozzuk és ujjnyi szeletekre vágjuk és kimagozzuk. Ha kellően zsenge a magokat nem kell eltávolítani. Besózzuk és fél órát állni hagyjuk. A nedvességet papírtörlővel leitatva, a szokott módon, panírozzuk és középforró olajban, mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetve, forrón tálaljuk. Párolt rizs és tartár- vagy aiolimártás illik hozzá. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||