Bolgár gyuvecs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Párolt, Sós, Meleg, Tojás, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon megpároljuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a kis kockára vágott húst, addig sütjük rajta, amíg a színét elveszti. Hozzákeverjük a felkarikázott répát, a felkockázott padlizsánt, paprikát és a darabokra vagdalt zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, takarékon, fél órát főzzük. Ekkor hozzáadjuk a dobókockányira darabolt burgonyát, a gerezdekre vágott paradicsomot és a lecsöpögtetett konzervbabot. Annyi vízzel öntsük fel, hogy éppen ellepje. Kevergetés nélkül puhára pároljuk. Végül ráöntjük a tojással elkevert joghurtot és addig hagyjuk a tűzön, amíg megszilárdul. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||