Magyaros busa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Pákász
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Halak, Tejtermékek, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
1 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
80 dkg busa 92 18 1.9 0.6 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy sütőálló serpenyőben zsírjára sütjük a vékony csíkokra vágott szalonnát, majd beledobjuk a félfőre vágott hagymát és a felkarikázott paprikát és kissé megpároljuk. A pirospaprikával, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük, beleöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Belefektetjük, az előzőleg besózott busafiléket és fedő alatt, takarékon 10 percig pároljuk. A tetejére kenjük a liszttel simára kevert tejfölt. Előmelegített, 175 fokos sütőben pirosra sütjük.
Vajas burgonyával tálaljuk.