Grillezett pisztráng fűszerekel töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Sült, Grillsütő, Sós, Savanyú, Meleg, Halak Hozzávalók 4 személyre:
A pisztrángokat megtisztítjuk, belsejüket megkenjük 4 evőkanál olajban elturmixolt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk és belegyömöszöljük a fűszerek feléből és 2 citromból készül vagdalékot. A hasüreget betűzzük és lehetőleg halsütő rostélyba téve a halakat, grillrácson megsütjük. Közben a megmaradt 2 evőkanál olajjal meg-megcsöpögtetjük. A fokhagymás olajat, a maradék citrom kicsavart levét, ízlés szerint sózva, borsozva, a fűszerekkel összeturmixolva, öntetként kínáljuk a halak mellé. Grillen sütött pizzakenyeret adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||