Gombás halfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: D. Béla
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg ementáli sajt 267 27.8 16.3 1.9 0 38
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint kakukkfű 0 0 0 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
40 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
80 dkg afrikai harcsa ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A harcsafiléket besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben 2 evőkanál felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Megfűszerezzük és zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és átkeverjük, ráöntjük a fehérbort, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik a leve. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, a filéket egymás mellé belefektetjük és ráhalmozzuk a gomás masszát, bőven meghintjük a reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.
Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk.