Gombás halfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: D. Béla A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Halak, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A harcsafiléket besózzuk és kicsit állni hagyjuk. Közben 2 evőkanál felforrósított vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a szeletekre vágott gombát. Megfűszerezzük és zsírjára sütjük, meghintjük a liszttel és átkeverjük, ráöntjük a fehérbort, majd addig főzzük, amíg besűrűsödik a leve. A maradék vajjal kikenünk egy tepsit, a filéket egymás mellé belefektetjük és ráhalmozzuk a gomás masszát, bőven meghintjük a reszelt sajttal és előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 20 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||