Zöldséges garnélacurry (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegvérűek Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Bálint nap, Hirtelen sült, Csípős, Édes, Sós, Meleg, Hidegvérűek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A hagymát, a répát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A jó előre beáztatott fafül gombát és a bambuszrügyet szintén. A felforrósított olaj felében a nyers zöldségeket 3-4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, majd a garnélát forgatjuk át a maradék olajon, rászórva a curryport és a cukrot, csak néhány percig süssük, mert megkeményedik. Visszaöntjük a zöldségeket, rácsorgatjuk a kókusztejet és 5 percig forraljuk. Ekkor beledobjuk a bambuszrügyet és a szójacsírát, sózzuk és még két percig forraljuk. Frissen, párolt rizzsel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||