Zöldséges süllő csomagban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Böjt, Rakott, Csőben sült, Alufólia, Sós, Meleg, Halak, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
4 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
igény szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
2 db cikória 16 1.3 0.2 2.3 0 0
szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
80 dkg süllő 0 0 0 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A cikóriát tisztítsuk meg, torzsázzuk ki és áztassuk sós vízbe. Közben a répát és a zellert vágjuk vékony csíkokra, a zellert csepegtessük meg citromlével. Az újhagymát, zöldjével együtt, vágjuk vékony karikákra.
A halfiléket terítsük megvajazott alufólialapra, sózzuk és borsozzuk meg terítsünk rá egy babérlevelet. A lecsepegtetett cikóriát is csíkozzuk fel, majd a zöldségeket keverjük össze és egyenlően osszuk el a halszeleteken. Borítsuk rá a fóliát, a széleket szorosan lezárva, lezárás előtt, minden zacskóba öntsünk egy evőkanálnyi bort.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt elkészül.
A csomagját mindenki maga bontsa fel, hogy élvezhesse a felszálló illatokat.
Köretnek párolt rizst vagy vajas burgonyát adhatunk.