Sárgabaracklekvár (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök, Édes

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.8 kg cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 kg sárgabarack 49 0.9 0.1 10.2 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A barackot kimagozzuk és megtisztítjuk. Egy megfelelő méretű fazékban a cukorral elkeverjük és lefedve egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap kevergetve felfőzzük és addig forraljuk, amíg hideg tányérra cseppentve megkocsonyásodik. Ez kb. fél óra.
Forrón üvegekbe töltjük és lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.