Zöldfűszeres grillezett pulykasteak (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Pulykából 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Hideg téli napokra, Főétel, Hétvégi ebéd, Buli, Hirtelen sült, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg pulyka felsőcomb 0 ? ? ? ? ?
8 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Olívás-zöldfűszeres pác
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kiskanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 kiskanál színes bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 szál majoránna 0 0 0 0 0 0
2 szál rozmaring 0 0 0 0 0 0
fél csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Zöldfűszeres grillezett pulykasteak
A pulyka felsőcombot kicsontozzuk és a rostjaira merőlegesen vastag szeletekre vágjuk, majd kissé megklopfoljuk úgy, hogy nagyjából ujjnyi vastagok legyenek a szeletek. Magas falú edénybe tesszük, meglocsoljuk az olívás-zöldfűszeres páccal és jól megforgatjuk benne a pulykaszeleteket. Fóliával lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni. Másnap a steakeket kivesszük a pácból, kissé lehúzzuk róla a fűszereket és a középforró grillen, lassan pirosra sütjük. A pác olajával néha megcsepegtetjük. Forrón, a grillen sült paradicsommal tálaljuk.

Olívás-zöldfűszeres pác
Keverőedénybe szórjuk a sót, a durvára tört színes borsot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott majorannát, rozmaringot és petrezselymet. Hozzáöntjük az olívaolajat, és jól összekeverjük.