Paradicsomos zöldbabfőzelék 2 (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Klasszikus főzelékek 
Cimkék: Főzelékek, Böjt, Főétel, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
70 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db zöldségleves kocka ? ? ? ? ? ?
2 dl paradicsomlé 100%-os 43 0.2 0.04 10.7 0.3 0
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vágjuk a zöldbabot ujjnyi darabokra. Forró olajban futtassuk meg a hagymát, dobjuk rá a zöldbabot, kicsit pároljuk, majd felöntjük kevés vízzel és beledobjuk a zöldségleves kockát. Félpuhára főzzük és fokhagymás rántással berántjuk, ráöntjük a paradicsomlét, végül készre főzzük, de mielőtt lehúznánk a tűzről, belekeverjük a kimagozott, lehéjazott paradicsom apró kockákra vágott húsát. Ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk és megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel.
Forrón, tükörtojással vagy bundáskenyérrel tálaljuk.