Cseresznyés linzertorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Niki A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Hideg, Tésztafélék, Tejtermékek, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A lisztet, a porcukrot, a vajat, egy csipet sóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd hozzáadva a tojássárgáját csak addig gyúrjuk amíg a tészta összeáll. Fél-egy órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságúra nyújtjuk és kibélelünk vele egy tortaformát. Letakarjuk sütőpapírral, szárazbabot szórunk rá és 180 fokon 20 percig sütjük. Ez az úgynevezett vaksütés, majd a babot és a sütőpapírt levéve, még 5 percig sütjük. A zselatin felét előírás szerint beáztatjuk. A fele kristálycukorral és a vaníliarúddal felforraljuk a tejszínt, majd belekeverjük a beáztatott zselatint. Ha feloldódott, hagyjuk langyosra hűlni és a tésztára öntjük. A kimagozott cseresznyét a maradék cukorral és citromhéjjal ízesített kevés vízben roppanósra főzzük, belekeverjük a zselatint, majd langyosan a tortára terítjük, hűtőbe tesszük dermedni. Tálaláskor tejszínhabrózsákkal és citromfűlevélkékkel díszítjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||