Pirított zsemlemorzsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Tésztafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Mély serpenyőben az olajat felhevítjük és a zsemlemorzsát kevergetve aranybarnára pirítjuk benne. Ha kész vegyük le a tűzről és ha nem azonnal használjuk fel öntsük át egy másik edénybe, mert az edény maradék hőjétől megéghet.