Forró sajtos háromszög (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Niki
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Hústalan feltétek, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Böjt, Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 szelet szendvicskenyér ? ? ? ? ? ?
25 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
igény szerint pirospaprika ? ? ? ? ? ?
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
4 evőkanál tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
3 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
4 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagy serpenyőben olajat forrósítunk. 2-2 kenyérszelet közé 1-1 sajtszeletet teszünk, jól összenyomjuk és átlósan négybe vágjuk, majd a tejes tojásba mártjuk és sajtos zsemlemorzsába nyomkodjuk. Mindkét oldalát aranysárgára sütjük és az edényből kivéve papírkendőn leitatjuk, majd fogpiszkálóval minden darabra egy paprikába mártott sajtháromszöget tűzünk.
Forrón kínáljuk.