Petrezselymes burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 1
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
80 dkg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra aprított petrezselymet átforgatjuk rajta. Szinte csak két keverés az egész, majd a burgonyára öntjük és finoman rázogatva az edényt eloszlatjuk a burgonyával. Ha keverjük a burgonya összetörik.
Igazi univerzális köret, szinte bármihez illik.