Petrezselymes burgonya (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát megtisztítjuk és egyforma kockára vágjuk, majd annyi sós vízben amennyi ellepi, kb. negyed óra alatt puhára főzzük. Leszűrjük és a főzőedényben hagyjuk szikkadni. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat és a finomra aprított petrezselymet átforgatjuk rajta. Szinte csak két keverés az egész, majd a burgonyára öntjük és finoman rázogatva az edényt eloszlatjuk a burgonyával. Ha keverjük a burgonya összetörik. Igazi univerzális köret, szinte bármihez illik. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||