Tyúkpecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Főtt, Csőben sült, Kemence, Kukta, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A fél tyúkot bezöldségelt, fűszerezett vízben egy órát főzzük. A tyúkot a levéből kivéve, lecsepegtetjük. A levéhez tésztát főzve levesként tálalhatjuk. Két fej hagymát félfőre, 6 gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd a húst sózva, borsozva, a zsírral bekenve tepsibe tesszük és a hagymaféléket mellé, illetve rászórjuk, aláöntjük a bort és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. fél-, háromnegyed óra alatt, a levével locsolgatva pirosra sütjük. Hagymás tört burgonyával és savanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||