Barackcsatni borsmentával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 45 perc
A recept forrása: Atti
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Mártások, Házi befőzés, Főétel mellé, Főtt, Sós, Csípős, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
10 dkg szezámmag 639 26.3 54.8 9.4 12.6 0
10 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 kg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
késhegynyi fahéj 0 0 0 0 0 0
késhegynyi szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
3 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor borsmenta 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felforrósított olajon két percig sütjük a fűszereket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott őszibarackot, a felaprított vöröshagymát, a diót, a felkarikázott chilit, a borsmentát és a szezámmagot. bormixerrel összezúzzuk, majd lekvár sűrűségűre főzzük, üvegekbe merjük. Lezárva, szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Sültek mellé tálaljuk.