Borjúcomb tonhalmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Buli, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
Ez az étel vitello tonnato néven ismert az olasz konyhában, előételként vagy könnyű vacsorának tálaljuk. Szép, hosszúkás combdarabot válasszunk, majd tegyük fazékba és öntsünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi. Vegyük ki a húst és dobjuk az edénybe a fűszereket, a negyedelt hagymát és öntsük hozzá a bort. Forraljuk fel a levet és csendesen forraljuk negyed órát. Tegyük vissza a húst és éppen csak forrásban tartva a levét, főzzük 70 percig. A húst hagyjuk, a levében, kihűlni. A tojássárgáját tegyük a turmixgép poharába, adjuk hozzá a citrom kifacsart levét, a fehérborsot és sót. Keverjük át, majd fokozatosan adjuk hozzá az olajat és készítsünk majonézt. Ha elég kemény, öntsük hozzá a két szardellafilét, a tonhalkonzervet, az olajával együtt és a kapribogyót. Ezekkel is keverjük simára. Néhány kanál főzőlé hozzáadásával állítsuk be a megfelelő sűrűségét. A tálalótálra simítsunk, vékonyan mártást, majd a kihűlt, lecsepegtetett húst vágjuk vékony szeletekre és egymást átfedve helyezzük a tálra és vonjuk be a maradék mártással. Néhány szem kapribogyóval díszítve tálaljuk. Pirítóst és friss salátát tálaljunk hozzá. A megmaradt levet, levesként vagy rizottóhoz használhatjuk fel és ha kissé más ízre vágyunk, próbáljuk ki sertés szűzpecsenyével is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||