Borjúkofta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg borjúhús 120 19.5 4.5 0.3 0 70
1 evőkanál kebab fűszerkeverék 0 ? ? ? ? ?
1/2 dl olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 kiskanál szódabikarbóna 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A finomra darált borjúhúst a többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd ujjnyi kolbászokká formázzuk és nyársra húzzuk. Hideg helyen kicsit pihentetjük és parázs felett, forgatva megsütjük.
salátával tálaljuk