Borjúbécsi májjal töltve (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Gizi néni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Töltött, Bundázott , Hirtelen sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított libazsíron a félfőre vágott hagymát megpároljuk, majd rádobjuk a csíkokra vágott csirkemájat és nagylángon, hirtelen megsütjük. Közben a zúzott fokhagymával, majorannával és borssal fűszerezzük. Ha kész a lángról levesszük és megsózzuk. Amíg hűl, a borjúkarajt négy vastagabb szeletre vágjuk és zsebet szúrunk beléjük. a májat leszűrjük és a borjúhúsba kanalazzuk. A nyílást fogpiszkálóval betűzzük, majd a húst a szokásos módon lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk. Középforró olajban pirosra sütjük. Burgonyapürével és fejessalátával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||