Báránycomb rókagomba raguval (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha felforrósodott belekeverjük a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát és a feldarabolt gombát, kicsit pároljuk, majd nagy lángon zsírjára sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ne legyen erőteljes a fűszerezés, hogy a bárány és a gomba ízét ne nyomjuk el. Végül a hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a gombaragut a tetejükre halmozzuk. Párolt zöldséggel és burgonya fánkkal körítsük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||