Báránycomb rókagomba raguval (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Karácsony, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Húsfélék, Zöldség, Kímélő

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
30 dkg rókagomba 12 2 0.5 0 5 0
60 dkg báránycomb 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A báránycombból érméket vágunk és gyengéden megütögetjük, sózzuk, borsozzuk, majd két evőkanál olajon, mindkét oldalukat megsütjük. A húst kiszedjük és melegen tartjuk. A zsiradékhoz hozzáadjuk a maradék olajat, ha felforrósodott belekeverjük a felkarikázott pórét, a felkockázott paprikát és a feldarabolt gombát, kicsit pároljuk, majd nagy lángon zsírjára sütjük. A zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. Addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ne legyen erőteljes a fűszerezés, hogy a bárány és a gomba ízét ne nyomjuk el. Végül a hússzeleteket előmelegített tányérra tesszük és a gombaragut a tetejükre halmozzuk.
Párolt zöldséggel és burgonya fánkkal körítsük.