Bárányborda fűszeres vajban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A megmaradt zsiradékba dobjuk a vajat, forrósítsuk fel és forgassuk át rajta a finomra metélt zöldfűszereket. Csavarjuk bele a citrom levét és sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a húsra. Párolt rizzsel és zsenge vajas zöldséggel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||