Bárányborda fűszeres vajban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Rozi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Húsvét, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 evőkanál tárkony 0 0 0 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
2 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
60 dkg bárányborda 194 19.7 12.7 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A bordát szeletekre vágjuk és tenyerünkkel gyengéden megütögetjük. Sózva, borsozva a felforrósított olajon hirtelen megsütjük. Ne szárítsuk ki a húst, nem baj, ha közepe kissé rózsaszín. Tegyük előmelegített tálra. A megmaradt zsiradékba dobjuk a vajat, forrósítsuk fel és forgassuk át rajta a finomra metélt zöldfűszereket. Csavarjuk bele a citrom levét és sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a húsra.
Párolt rizzsel és zsenge vajas zöldséggel tálaljuk.