Fehérboros nyúltokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb négylábúak Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Bogrács, Sós, Savanyú, Meleg, Zöldség, Húsfélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A nyúlhúst kicsontozzuk és csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és liszttel meghintjük. A csíkokra vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük és a szintén felcsíkozott sonkát enyhén átpirítjuk rajta, majd a pörcöket a zsiradékból kivesszük. A forró zsiradékon átsütjük a húst, ha enyhén barnás színt kapott, rádobjuk a félfőre vágott hagymát és összepároljuk, amikor zsírjára sült belekeverjük a paradicsompürét és ha élénk színét elvesztette, ráöntjük a fehérbort. Kislángon, puhára pároljuk, ha szükséges levét kevés víz hozzáadásával pótoljuk. Amikor megpuhult belekeverjük a kivett pörcöket és a csíkokra metélt uborkát. Éppen csak összeforraljuk, majd petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. Burgonyafánkkal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||