Majonézes párizsisaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Hentesárukból 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Saláták, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
3 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
1 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
40 dkg párizsi 219 11.9 18.2 0 0 40
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A majonézből és a tejfölből ízlés szerint ízesítve tartármártást keverünk. A többi hozzávalót egyforma kockára vágjuk és a mártásba forgatjuk. Salátalevelekkel bélelt tálba tesszük és jól behűtve tálaljuk.
Pirítóst vagy friss péksüteményt kínáljunk mellé.