Vegán kolbászkrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Molnárné
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hústalan feltétek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Uzsonna, Reggeli, Böjt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség, Gabonafélék, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
10 dkg napraforgómag 583 22.5 49 12.3 6.3 0
1 evőkanál fűszerpaprika 342 13 4 63 0 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál szójaízesitő fűszerkeverék ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál füstölt só 0 ? ? ? ? ?
3 db szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A diót, a napraforgómagot és a köményt szárazon enyhén pirítsuk meg. Az olajat melegítsük meg, de ne nagyon forróra és keverjük bele a zúzott fokhagymát és a fűszereket, majd ha kihűlt, a húsdarálón ledarált magokat. Hagyjuk hűtőben pihenni egy éjszakát.
Pirított garahamkenyérrel a legfinomabb.