Kolbászkrémes melegszendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Terka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Rakott, Csőben sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

Kolbászkrém
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg lángoltkolbász 511 23 45 0.2 0 150
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kolbászkrémes melegszendvics
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
10 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
1 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
8 db sóskifli 130 4.5 1.1 25.6 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kolbászkrém
Lehetőleg friss, puha kolbászt válasszunk. A kolbász bőrét húzzuk le és a hagymával és a keményre főtt tojásokkal daráljuk le. A puha vajjal és a tejföllel keverjük habosra, Lehűtve, pirítóssal tálaljuk, de kenhetjük zsömlébe, kiflibe tízórainak vagy tölthetjük zöldpaprikába, melyet kifagyasztás után vékony karikára vágunk.


Kolbászkrémes melegszendvics
A kifliket félbe vágjuk, majd vajjal és kolbászkrémmel megkenjük. A sajtokat megreszeljük és bőven megszórjuk a kifliket. 180 fokra előmelegített sütőben, a sajt pirulásáig sütjük.