Szilvabefőtt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A szilvát leszárazzuk és megmossuk, az egyik üveget megrakjuk szilvával és felöntjük vízzel. A vízmennyiséget és az üvegből kivett szilva súlyát megmérjük, így megtudjuk hány üvegre való befőttünk lesz és mennyi szirup kell hozzá. A megfelelő mennyiségű vízből, literenként 30 dkg cukorral és üvegenként 2 szem szegfűszeggel és darabka fahéjat szirupot főzünk. Ebben a szirupban, újraforrástól számítva 2 percig főzzük a szilvát, majd üvegekbe rakjuk és szirupot újraforralva ráöntjük. Lezárva szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||