Mustáros kacsapecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Az almát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a botmixer poharába dobjuk, a fokhagymával, a lereszelt citromhéjjal, a mustárral együtt és pürésítjük. A masszát sózzuk, borsozzuk és a gondosan megtisztított kacsa hasüregébe kenjük. A citrom belsejét kanállal kiszedjük, a húsára nem lesz szükség. Kívülről is besózzuk a kacsát, majd a fél citromhéjat, melybe beleöntöttük a konyakot, mint egy poharat a hasüregébe tesszük és a rozmaringágakkal kiékeljük. Óvatosan rácsos tepsibe tesszük a madarat, aláöntünk egy pohár vizet, hogy a lecsöpögő zsírja ne égjen meg, és 175 fokra előmelegített sütőben kb másfél óra alatt, a zsírjával időnként meglocsolva, megsütjük. Darabolás előtt 10 percig pihentessük. Aszalt szilvás párolt rizzsel és befőttel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||