Édes-savanyú kacsamell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Adri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Hirtelen sült, Wok, Édes, Sós, Savanyú, Csípős, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de félretesszük. A nagy kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát megpirítjuk a wokban, majd rákanalazzuk a paradicsompürét, a finomra aprított chilit, a vékony csíkokra vágott répát és uborkát, majd roppanósra pirítjuk. Az ananászkonzerv levébe keverjük a keményítőt és az ecetet. Összeforraljuk a zöldségekkel, szükség szerin ízesítjük, majd belekeverjük a kacsadarabokat és az ananászkockákat. Frissiben, forrón tálaljuk. Tojásos sült rizzsel körítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||