Libasült (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ujjnyi forró vizet öntünk és a libát belefektetve párolni kezdjük, gyakran locsolgassuk a levével és időnként szurkáljuk meg, hogy a zsírja jól ki tudjon sülni. A vizet szükség szerint pótoljuk alatt és a zsiradékot, ha szükséges merjük le. A sütés utolsó negyed órájában fedő nélkül a lángot nagyobbra emelve süssük pirosra, ropogósra. Pezsgős káposztával és hagymás tört burgonyával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||