Túrós eperkrém (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Emese
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál zselatinpor 0 85 0.1 0 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
40 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
25 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe keverjük.
Poharakba vagy tálkákba szedjük és hűtőszekrényben megdermesztjük.
A félretett eperszemekkel, citromfűlevélkékkel díszítjük, babapiskótával tálaljuk.