Gyöngytyúk ragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Egyéb szárnyas Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A gyöngytyúkot feldaraboljuk, megsózzuk törött borssal megszórjuk, és a felhevített olajban a darabokra vágott sárgarépával, vöröshagymával megpirítjuk. Leöntjük róla az olajat, megszórjuk liszttel, hozzátesszük az összezúzott fokhagymát, jól összekeverjük és néhány percig a forró sütőbe toljuk. A sütőből kivéve hozzáöntjük a vörösbort és a vizet és felforraljuk. Beletesszük a gombát, kakukkfűvel fűszerezzük és fedővel letakarva, a sütőbe téve, a húst puhára pároljuk. A csíkokra vágott füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, zsírjában megpároljuk a gyöngyhagymát. A megpuhult szárnyashúst az edényből kiemeljük, a mártáshoz adjuk a pirított szalonnát, a gyöngyhagymát és jól összeforraljuk. Végén belekeverjük a brandyt. Tálaláskor a tál közepére rendezzük a gyöngytyúk darabokat, ráöntjük raguját és vajban megpirított fehér kenyeret kínálunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||