Cigány vajda babos tyúkja (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A tyúkot négy darabba vágjuk. Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük, olajban átforgatjuk és 10-12 órát letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. A nagy szemű babot enyhén sós vízben megfőzzük. A gombát, a vöröshagymát, a húsos füstölt szalonnát és a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés olajon a füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott anyagokat és kissé egybepirítjuk. Ezután a leszűrt babot hozzákeverjük, sóval, törött borssal és bazsalikommal fűszerezzük. A tyúkdarabokat kevés olajon szép pirosra sütjük, úgy, hogy mindkét oldalára átfordítjuk. Kevés vizet aláöntve, letakarva a sütőben puhára pároljuk. A megpárolt tyúkot kisebb darabokra vágjuk, pecsenyelevét a babhoz keverjük. Tálaláskor a gombás babragut tálba tesszük, tetejére ültetve a szép piros tyúkdarabokat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||